Hjemmelaget vanilje ispinner

Jeg har hatt en herlig pinsehelg med fri og familebursdag. Elsker når hele storfamilien er samlet. En god anledning til å lage masse god mat. Is er selvsagt noe som måtte serveres. Med små kusiner og søstre, er det stas med hjemmelaget is.

Jeg kom over denne supergode og enkle oppskrift på en av mine favoritt matblogger www.matpaabordet.no. Isen lages på rundt 10 minutter. Her slipper du å røre eller å bruke iskremmaskin. Isen kan smaksettes med hva som helst. Jeg tenker å lage med mokka og sjokoladesmak neste gang. Topp ispinnene med litt strøssel eller sjokolade. En hit hos både små og store 🙂

Oppskrift hjemmelahget vaniljeiskrem:
6 dl kremfløte
1 boks søtet kondensert melk(fåes kjøpt på internationale butikker/matbutikker med stort utvalg)
1 teskjee vaniljeekstrakt

1. Ha alt i en bolle og piskt stivt. Skal piskes like stivt som når du pisker eggehviter til marengs.

IMG_5345

2. Fløyelskrem.

IMG_5348_2

3. Jeg hadde halvparten av røren i en sprøytepose og spøytet formene fulle.

IMG_5349_2 IMG_5351_2

Den andre halvparten hadde jeg i en plastboks med lokk. Isen er klar etter 5-6 timer.

IMG_5361_2

Ha over litt fargerikt strøssel på isen. Barna elsker dette.

IMG_5416

IMG_5418

3 glade kusiner som elsker is 🙂

IMG_5424_2 IMG_5428_2

Love Victoria.

12 kommentarer om “Hjemmelaget vanilje ispinner

 1. Bra tips og oppskrift til sommeren!
  Hvor får man tak i vaniljeekstrakt, og hvordan ser boksen/forpakningen ut? Har aldri brukt det.

 2. Vil det bli markant forskjell på om man bruker søtet kondensert eller viking? Laget denne i går kveld, men jeg fikk den ikke skikkelig tykk. Veldig tynn og rennende. Det var og flaking og krystaller i isen når den ble fryst. Jeg brukte vikingmelk da jeg ikke fikk tak i noe annet.

  1. Hei Jonny,
   Ja det blir det, vikingmelk er ikke sukret. Konsistensen med sukret kondesert melk, gjør at den blir kremet når du pisker den. Jeg ville sett på nett, eller gått i en innvandrerbutikk for å finne sukret kondesert melk. Jeg bruker merke nestel eller longevity.
   Lykke til,
   Hilsen Victoria.

 3. Hei,
  inspirerende blogg du har! Denne er ny på favoritter 🙂
  Holder nå på å lage den enkle iskremen med de tre ingrediensene som står skrevet. Problemet er bare at jeg ikke får stivpisket kremen slik du har gjort på bildet… Noen tips til hva jeg kan ha gjort feil? Puttet alt i en bolle; fløte, essens og Nestle kondensert melk. Men den blir langt ifra like stiv som når jeg lager marengs. Mer en slags tynn krem..
  Takknemlig for svar 🙂

  Hilsen Ingrid

  1. Hei Ingrid,
   Så hyggelig, tusen takk 🙂 Hvor lenge pisket du blandingen? Den skal ikke bli helt like stiv som marengens, typ du skal ikke kunne holde bollen opp ned. Den skal bli kremete. Kanskje du pisket for lite? Siden du skriver det ble en tynn krem. Prøvde du å fryse ned?
   Klem Ingrid Victoria

 4. Hei igjen,
  pisket den i ca. 10-15 min. Tilslutt ble blandingen mer kornete. Men helte den i isformer, og smakte på en nå. Smaken er alldeles nydelig, men konsistensen var ikke bra.. :/ Kornete og svampaktig.. Brukte kun håndmikser i går, du bruker kanskje kjøkkenmaskin? Går det an å piske kremen og melken hver for seg og blande sammen tilslutt eventuelt? Vil så gjerne få det til 🙂 🙂

  Tusen takk for svar!
  Ingrid

  1. Åh, så merkelig! Har du brukt kremfløte og sukret kondesert melk? Jeg pisker med håndmikser i ca.10 min. Til blandingen er kremete. Du kan jo prøve engang til? Jeg pisket på litt over middelshastighet. Du kan jo prøve å piske hver for seg, men den måten vet ikke om jeg funker.
   Masse lykke til 🙂
   Hilsen Ingrid Victoria.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s