Foccacia med soltørket tomater og rosmarin

Det er helg og en perfekt dag for å lage deilige brødbakst. Denne foccaciaen krever litt planlegging, men til gjengjeld for du et utrolig godt brød og en herlig smaksopplevelse. Deilig hjemmelaget bakeverk bakes med tolmodighet og kjærlighet. Jeg selv satt fordeigen fredagkveld. Dagen etterpå bakte jeg den ut. Deigen krever litt heving. I mellomtiden kan du lørdagshandle, gjøre husarbeid eller bare slappe av, i mens deigen godgjør seg på benken. Skjær den i biter å server med ulike dipper. Jeg hadde aioli, tomat og basilikumspesto. Har du rester igjen til neste dag, kan du lage en deilig sandwich å ha med på søndagstur i marken. Her skyter jeg ut mange gode forslag til dere. Topp den med den toppingen du liker best. Løk, tomat, oliven og deilige urter er gode alternativer. Oppskriften er åpent bakeri basert. Har du ikke prøvd å lage hjemmelaget foccacica? Gjør det nå 🙂

Dag 1:
750 gram hevtemel
6 dl lunket vann

Dag 2:
20 gram fersk gjær
2 teskjeer maldon havsalt
1. 5 dl olivenolje til pensling av panne + topping
Frisk rosmarin og maldonsalt
1 pakke soltørkede tomater

1. Sett en autolyse( I bakesammenheng handler det om at vi ønsker å sette igang en nedbrytningsprossess i deigen. Vannet for tid til å trekke ordentlig inn i melet) kvelden før du skal bake foccaica. Da blander du mel og vann sammen med en sleiv. Dekk bollen til med plast/klede.

IMG_8449_2

2. Dagen etter tilsetter du gjæren og lar den elte inn. Du kan gjøre dette for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Ca. 5- 8 minutter til gjæren er godt blandet inn. Tilsette deretter saltet og elter videre i 5-6 minutter.

IMG_8454

3. Tilsett soltørkettomater, eller oliven eller noe annet godt du liker. La deigen heve til dobbelt størrelse, Tar ca. 1.5-2 timer. 

IMG_8469_2

4.  Ha en liten langpanneform(20×40 cm) pensle godt med olivenolje. Bre deigen utoverformen. Ha gjerne litt mel på hendene,når du gjør dette. Deigen er klissete.

IMG_8544_2

5. Lag huller med fingrene. Dryss over godt med olivenolje og havsalt(jeg bruker maldon) Dryss over frisk rosmarin. Du kan også bruke tørket.

IMG_8550_2

La den heve på benken i ca. 1 -1.5 time. 

IMG_8551_2

6. Sett ovnen på 250 grader. Når du setter brødet inn i ovnen, skrur du ned til 200 grader og steker brødet i 25-30 minutter.Det skal være gyldent og sprøtt på toppen.

IMG_8752_2

Lover dette er verdt all planleggingen. Den beste brødet er det du lager selv. Bakt med ekte kjærlighet.

IMG_8755

IMG_8757

La det hvile til det er lunket. Deilig duft på kjøkkenet.

IMG_8757 IMG_8759_2

Ha det på rist før du skjærer det i biter.

IMG_8761_2

Server som tilbehør til middag/lunsj eller tapas. Du kan også lage en egen krydderolje å dyppe det i. Deilig!

IMG_8774

Ønsker alle mine lesere en herlig fredag!
Love, IV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s