Farmors rørte jordbær

Farmor lager det beste jordbærsyltetøyet jeg vet om. Gode norske jordbær rørt sammen med litt sukker. Enkel og utrolig godt. Gode barndomsminner når vi fikk vafler og boller med nylaget syltetøy 🙂 Butikkene bjunger over av norske jordbær, jeg hadde selv to kurver som var litt overmodne. Da passer det perfekt å lage rørte jordbær. Ha på sterile glass, eller i plastbokser. En flott vertinnegave å gi vekk også.

Oppskrift farmors rørte jordbær:
2 kurver jordbær
100 gram sukker
1 teskjee syltepulver(kan sløyves)

1. Skyll og rens jordbærene.

IMG_5994_2

2. Kutt jordbærene i biter. Varm bærene på svak varme i ca.10-15 minutter. Til bærene er passe myke. Ta av platen. Bland sukker og syltepulver godt sammen i en skål. Hell det over bærene og rør godt.  Mos med en gaffel eller potetmoser. Jeg liker at det er litt klumper. Ha på sterileglass eller i en plastboks med lokk. Avkjøl og nyt etterpå.

IMG_5996

Ingenting slår rørte norske jordbær på vafler og boller.

IMG_6013

Jeg har også laget vaniljeis med dette deilige syltetøyet i. Oppskrift kommer 🙂

IMG_6039

Nyt tirsdagen,
IV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s