Mormors ostekake

Mormor lager alltid denne ostekake når det er fest og bursdag i familien. Den er utrolig god på smak og en av mine favorittkaker. Denne ostekaken kan lages 1-2 dager i forveien. Perfekt nå som 17 mai er rundt hjørnet og det er nok av ting som skal gjøres. Pynt med friske bær og blomster. En sikker vinner på dessertbordet.

Mormors ostekake: form 23-26 cm.
Bunn:

200 gram digstivekjeks(eller annen søt kjeks)
100 gram smeltet smør.

Fyll:
1 pakke sitrongele
200 gram philadelphia
1 boks rømme/seterrømme
100 gram melis
3 dl kremfløte

Gelelokk:
1 pakke jordbærgele
Pynt med bær og blomster.

1. Lag sitrongele på halv menge vann. 2.5 dl. Sett på avkjøling i kjøleskapet, til den er kald, ikke stiv. I mellomtiden lager du kjeksbunnen. Jeg kjørte kjeksen i blender. Smelt smør i mikro og bland godt sammen.

IMG_4628_2

2. Trykk kjeksmassen ned i formen. Prøv å få det jevnest mulig. Bruker du kakeform med åpen bunn. Er det lurt å ha aluminiumsfolie og bakepair under, slik at det holder seg i formen. Sett i kjøleskapet til avkjøling.

IMG_4634_2

3. Bland philadelphia, rømme og melis godt sammen i en bolle.Pisk kremfløte til krem. Pass på at den ikke blir overpisket. Bland inn den avkjølte sitrongeléen i osteblandingen. Vend inn kremen tilslutt. Hell i formen.

IMG_4635_2

4. Sett i kjøleskapet til den har stivnet har stivnet.

IMG_4642_2

4. Kok jordbærgelen som anvist på pakken.Avkjøl i kjøleskapet til den er kald. Hell over kaken. Jeg hadde litt rød konditorfarge i gelen, for å få en ekstra rød farge. Avkjøl i kjøleskapet til gelen har stivnet.

IMG_4647_2

Pynt kaken med friske bær og blomster.

IMG_4739_2

Jeg bruker å tørke vaniljestenger etter bruk. Er fint å ha som pynt på kaker og desserter. Pensle dem med eggehvite og rull i melis. Gir en fin look synes jeg.

IMG_4779_2

Denne kaken har god holdbarhet. Lag den gjerne 1-2 dager før den skal serveres. Synes det blir enda bedre på smak 1-2 netter i kjøleskapet.

IMG_4741

Hipp hurra for 17 mai!!
– Ingrid Victoria

4 kommentarer om “Mormors ostekake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s