Panna cotta med hjemmelaget appelsingele

Panna cotta eller kokt krem som det heter på norsk, er en herlig italiensk dessert. Den er veldig enkel å lage, og kan smakes til med alt fra vanilje, til sjokolade til rom. Server i stilige glass eller fine former. Kan entes servers med en deilig bærsaus, gele eller friske bær. Siden vi er midt i påsken har jeg laget hjemmelaget appelsingele til. Legger du glassene på skrått med gele, får du et stilig look på panna cottaen. Passer perfekt til å servere etter påskelammet eller en annen god påskemiddag 🙂

Panna cotta 4 porsjoner:
1 vaniljestang
3 dl fløte
2 dl h-melk
1 dl sukker
3 plater gelantin

Hjemmelaget appelsingele:
3 dl ferskpresset appelsinjuice/appelsinsaft
3 gelantinplater
2 spiseskjeer sukker

1. Legg gelantinplatene i vann.

IMG_3771_2

2. Varm opp appelsinjuicen med sukkerert. Klem ut vannet av gelantinplatene og tilsett i juiceblandinge. La den avkjøle til lunken temperatur.

IMG_3774_2

3. For å gelen på skrått, legg glassene i f.eks en eggekartong på skrå. Hell i gelen og avkjøl til den har stivnet. Du kan også bruke dessertglass, skåler osv.  Tar opp til 2-3 timer til gelen av stivnet. Lurt å lage gelene dagen før.

IMG_3778_2

4. Bløtlegg geleantinplatene i kaldt vann. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Varm opp melk, fløte, sukker, vaniljefrø og vaniljestangen.

IMG_3667_2

5. Tilsett gelantinen og la den avkjøle til den er lunken. Dette er ikke nødvendig, men da sprer vaniljefrøene seg rundt i panna cottaen, og ikke synker direkte på bunn. Hell deretter panna cottaen i glassene. La dem avkjøle til den har stivnet. 3-4 timer. 

IMG_3670

Påske panna cotta klar til servering. Frisk hjemmelaget gele med søt vanilje panna cotta. Perfekt avslutning etter påskelammet 🙂

IMG_3806

Server som de er, eller pynt med friskebær eller sitronmelis. Enkelt og elegant.

IMG_3818_2

IMG_3826_2

IMG_3832

Ha en herlig påske 🙂
– Ingrid Victoria.

 

 

2 kommentarer om “Panna cotta med hjemmelaget appelsingele

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s