IV´s hjemmelaget lasange

God torsdag.
Jeg har hatt fri i to dager. Superdeilig. Dagene har gått til å bake, trene og lese bilteori. Sistenevnte er ikke så gøy, men må ha lappen. Målet er å ha den innen sommeren er slutt. Dagens middag  jeg deler med dere i dag, er min hjemmelaget lasange. Lasange er både enkelt og godt å lage. Flott å server når du venter mange gjester. Gjerne med en salat og hvitløksbrød til 🙂

Jeg har forklart i tre steg nedenfor. Tomatsausen trenger du selvsagt ikke å lage slik jeg forklarer. Jeg bruker ofte å lage en stor porsjon hjemmelaget tomatsaus, som jeg oppbevarer på glass i kjøleskapet. Da har jeg alltid saus til pizza, pasta ect. Du kan også bare tilsett hakkede tomater, pure og hvitløk i kjøttfyllet. Om du ikke har tid til å lage sausen.

Kjøttfyll:
400 gram kjøttdeig/karbonade/svin/kylling
2 gulrøtter
1/2 paprika
3 vårløk
1 selleri
1 store neve spinatblader

1. Finhakk grønnsakene. Stek kjøttdeigen, og tilsett grønnsakene.

IMG_2363_2


Tomatsaus:

1  boks hakkede tomater
1 boks tomatpure
3-4 hvitløksfedd
1 teeskje sukker
1 spiseskjee cream fraiche
1 gul løk
En stor neve basilikum/timian/organo
Smak til med salt og pepper

2. Fres hvitløk og løk i olivenolje. Tilsett hermetiske tomater, tomatpure,, salt, pepper og basilikum. Jeg lar den putre på middels varme, til den tykner. Deretter stavmikser jeg den til en glatt konsitens. Har du ikke stavmikser, kan du bruke en sil. Slik at du får presset ut de største klumpene. Tilsett 1 spiseskjee cream fraiche tilslutt. Hell over kjøttblandingen.

IMG_2360_2

Permesan ostesaus:
2 spiseskjee Smør
4 spiseskjeer Hvetemel
47-8 dl Melk
5 spiseskjeer Permesanost(Rema 1000 selger permesan i poser til 8 kr stk a 40 gram)
1 ts Malt muskat
Smak til med salt og pepper

3.Smelt smøret på lav varme, og tilsett hvetemel. Spe inn melk under omrøring og la den koke i 10 min. Tilsett permasanost og smak til med muskat, salt og pepper.

saus

Når alt er laget klart. Gjenstår det å bygge lasangen. Jeg bruker en en vanlig firkantet ildfastform. Hell litt saus i bunnen, legg 3 lasangeplater(hvor mande du får plass til, skal dekke sausen). Ha over kjøttfyll, gjenta prossesen igjen. Min form gi to lag.

IMG_2373_2

Topp med revet ost, og friske urter om du har liggende. Stek på 200 grader  i ca.30-40 min, til osten får en gylden og fin farge.

IMG_2397_2 IMG_2468

Server med frisk salt og rømme til. En enkle og god middag. Flott å fryse ned også.

IMG_2477_2

Ha en strålende torsdag,
Love IV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s