Homemade gronola

Godt nytt år kjære lesere,
Selv om vi har begynt å komme oss et stykke ut i Januar allerede 🙂  Jeg klarte å glemme kameraet mitt hjemme i Bergen, derfor har det ikke blitt mye blogging på meg. I skrivende stund er jeg også syk, men fant fram en deilig og sunn musli jeg laget i romjulen, som jeg vil så gjerne dele med dere 🙂

Tenker at jeg ikke er den eneste som går inn i et nytt år, med et nyttårsforsett om en sunnere og bedre livsstil? For min egen del, begynte jeg allerede å legge om livsstilen om allerede i August. Sunn mat og trening fem ganger i uken, har gitt flotte resultater. Jeg er storfornøyd og forsetter videre på denne veien. Mitt beste tips er å spise sunt mandag -lørdagkveld. Spis knekkebrød, kylling,fisk, masse grønnsaker, naturell youghurt, frukt og bær osv. Fyll kroppen med riktig energi og tren masse. Jeg er ikke noe fan av lavkarbo, baking med sukrin og den slags, fitnessblogger ect. Jeg spiser heller smågodt en lørdagkveld med god samvittighet, enn å lage sunne toffee karameller, som koster en liten formue i  indegrienser på helsekostbutikken. Bare for å gi et eksempel. Nøkkelen er å trene og spise sunt i ukedagene. Finn en livsstil som du kan holde i mange år. Trening er viktig og den gir masse energi og overskudd. Dette var årets sunne tips fra meg.

I denne muslien, tok jeg de nøttene og frøene jeg hadde liggende hjemme. Derfor har jeg ikke noe mål, jeg blandet alt i en stor bakebolle. Velg dine egne favoritter. Bland inn  tørket frukt etter muslien er stekt, slik at de ikke blir brent i ovnen. Anbefaler å kjøpe nøtter og trøket frukt på internasjonalebutikker, de har billigere priser og mer utvalg enn vanlig dagligvare. 

Homemade gronola:
Mandeler
Gresskarkjerner
Tørkede tranebær, mango og kokos
Havregryn
Mandelflarn
Linfrø
Valnøtter
Hasselnøtter
Sesamfrø
Honning
Eplejuice
Brunt sukker
1-2 teskjeer kanel-

1. En bolle med frø og nøtter. 
2
. Varm deretter opp ca. 1 dl eplejuice, 1-2 spiseskjeer brunt sukker, og  2-3 spiseskjeer honning i en kjele.(alt etter hvor stor nøtteblanding du har) Hell dette deretter over nøtteblandingen, bland med en sleiv.
3. Fordel på 1-2 bakebrett. Stek på 150 grader i ca. 40-50 min, til blandingen har fått en jevn og fin brunfarge. Husk å røre hvert 15 min, til alt blir stekt likt. La det avkjøle før du heller blandingen på glass med lokk.

IMG_1951_2

Denne fine skjeen kjøpte jeg på kremmerhuset for 39 kr.

IMG_1956_2

Min personlige frokost favoritt er, en skål naturell youghurt, med frosne blåbær, toppet med hjemmelaget gronola. Sunt, godt og mettende. Må prøves!!

IMG_1974

Ønsker alle en fantastisk onsdag,
Love IV.

3 kommentarer om “Homemade gronola

  1. Veldig glad for at det er matbloggere som fokuserer på sunnhet, uten at halve ingredienslisten består av ting fra helsekosten! Kjekt at noen fokuserer på sunn mat med «vanlige» ingredienser 🙂 Takk for inspirasjon!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s