Hjemmelaget Kokosboller

Kokosboller er utrolig godt. Dette er en enkel og fin oppskrift alle får til. Trenger ikke å kjøpe, når du kan lage minst like gode selv. En ny sort til julebesøket i år? Disse kommer til å forsvinne i en fei.

Kokosboller ca. 10 store.
4 eggehviter
4 gelantinplater
4 spiseskjeersukker
2 ts vaniljesukker
10 mariekjeks
200- 250 gram, 70% mørk sjokolade, eller annen sjokolade
kokos til pynt

1. Legg gelantinplatene i vann. Skill eggene, og ha eggehvitene i en bolle. (Eggeplommene kan brukes til julebaksten) Begynn å pisk marengs med en spiseskjee sukker. Når den begynner å skumme, tilsett resten av sukkeret. En spiseskjee om gangen. Ha vaniljesukkeret i tilslutt.

IMG_1078

2. Klem vannet ut av gelantinplatene, smelt dem på lav varme sammen med fire spiseskjeer vann. Jeg hadde mine kokeplater på 2.

IMG_1079

3.Når gelantinen er ferdig smeltet. tilsett den i marengensen. La den den renne i en tynn stråle mens du pisker samtidig. Pisk til alt er godt blandet.

IMG_1094

IMG_1090

4. Ha marengsen i en sprøytepose med tipp, og sprøyt ut topper. Jeg bruker å sette sprøyteposen i en dyp kopp, og fylle med marengs. Unngår du å søle.

IMG_1098

5. Sett i kjøleskapet i minst en time, til de er stivnet.

IMG_1103

6. Varm sjokolade i vannbad. Har du mer sjokolade til overs, kan du lage varmsjokolade etterpå.Hold på kanten av mariekjeksen, mens du bruker en spiseskjee til å renne sjokolade over. Siden jeg var aleine på kjøkkenet var det litt vanskelig å ta bilde av. La dem stivne litt, før du vender dem i en skål av kokos. Dette er litt klissete. Sett dem i kjøleskapet til sjokoladen er ferdig stivnet.

IMG_1292

Deilige kokosboller. Kan love at disse smaker godt. Yummy.

IMG_1386 IMG_1399_2

Ha en herlig helg. På søndag kommer pepperkake oppskrift 🙂
IV.

4 kommentarer om “Hjemmelaget Kokosboller

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s