Hjemmelaget hummus

Hummus, spiste jeg hver dag da jeg var på ferie i Israel i sommer. For de som ikke vet hva hummus er så er det en kremet pure av kikerter, som brukes som dip, tilbehør til tapas, smøreost på brød og så videre. Det er ekstra godt å bruke hummusen som en smøreost i en sandwich, eller i pitabrød sammen med grønnsaker og falafel. Godt, sunt og enkelt. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet. Anbefaler å dobble oppskriften. Min hummus forsvant på dagen. YUM!

Hjemmelaget hummus:
1 boks ferdigkokte kikerter
2- 3 fedd hvitløk (prøv deg frem)
0.5 dl extra vergin olivenolje
1/2 presser sitron
2 teskjeer tahini
2 håndfuller koriander, eller mer.
Smak til med salt og pepper etter behov.

1. Skyll kikertene i en sil.

IMG_7335

2. Blad kikertene, tahini, revet hvitløk og sitronsaft i en bolle. Stavmiks til du får en glatt og jevn pure.

IMG_7337

3. Tilsett deretter koriander. Jeg bruker å kjøpe mine urter billig  på internasjone grønnsakshandlere. Her får du bunter med koriander til bare 13 kr, og andre urter til 20 kr. Dagens tips, maten blir alltid bedre med ferske urter.

IMG_7342

4. Stavmiks til alt er godt blandet. Mikser du for lenge blir hummusen grønnaktig pågrunn av korianderen. Min ble det, men det gjør selvsagt ikke noe. Om du synes puren blir for tykk kan du tilsette mer olje/vann.

IMG_7353

Server som tilbehør til middag. Dryss gjerne over olivenolje.

IMG_7368

IMG_7390

Jeg spiste hummus på havrebrød. Er også godt å spise det på rugsprø.

IMG_7397

Legger ved et bilde fra ferien i Israel i sommer. Jeg og min lillesøster Emma. Min familie bor for tiden i Israel. Tenker på de hvergang jeg spiser hummus.

1264491_10151669645458645_1899479097_o

Grip dagen, og lag en deilig middag med hummus.
IV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s