Sitronterte

God søndag,

Forrige uke laget jeg denne supergode sitronterten, eller tarte citron som det heter på fransk. Dette er en av mine favoritter. God og syrlig terte, toppet med brent marengs. Den perfekte dessert, etter en god middag 🙂 Jeg har laget oppskriften til Pascal, fra hans kokebok. Elsker denne boken, nå er den på tilbud til 199 kr på Tanum. Verd å ha i kokeboksamlingen!! Jeg laget flere mindre sitronpaier, kan fint lage en stor pai også(23 cm). Tertedeigen varer lenge om du oppbevarer den i kjøleskapet. Fint å ha tilgjenglig nå som det er masse gode bær og rabarbra å plukke 🙂

Mørdeig – paiform 23 cm.
250 gram hvetemel
125 gram melis
5 gram maldonsalt
100 gram mandelmel
125 usaltet smør
2 egg

1.Bland hvetemel, melis, salt,  mandelmel og smør i en bolle, til det blir smuldrete. Vend deretterr inn eggeplommene.
2. Ha deigen i plast, og sett i kjøleskapet, helst over natten. Det er lurt å lage deigen kvelden før. Om du ikke har tid, kan du legge den i fryseren i ca. 30 min.

IMG_4630

3. Kjevl deigen ut i 2 mm tykkelse. Pass på å ha godt med mel, når du kjevler ut, slik at deigen ikke setter seg fast. Ha deigen over paiform. La den hvile ca. 1 time i kjøeskapet.

IMG_4635

4Sett ovnen på 180 grader. Prikk mange små hull med en gaffel, eller ha aluminiumsfolie over med tørkede erter. Stek i oven i ca. 20-25 min, til deigen er godt stekt. Avkjøl deretter.

Sitronkrem:
4 egg
Skall fra to sitroner
160 gram sitronsaft
200 gram sukker
135 gram smør

1. Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ca. 1 – 2 min i en kasserolle. Rør godt. Avkjøl blandingen til ca 35-40 grader. Tilsett deretter smøret. Bruk en mikser for å sitronkremen glatt og fin. Legg på sitronkrem, og ha terten i frysen til kremen er stivfrossen. Jeg bruker å lage dobbelt opp med sitronkrem, og ha på glass. Kjempegodt å ha over friske bær, eller gi bort som vertinnegave 🙂 Elsker den friske og syrlige smaken!

IMG_4642

IMG_4661

Marengs:
3 eggehviter
200 gram sukker

1. Pisk sukker og eggehviter i en bolle over vannbad, til den når 50 grader(bruk sukkertermometer, eller kjenn med fingeren, skal akkurat ikke brenne deg)
2.Ta bollen av, og pisk med mikser til romtemperatur.

IMG_4657

IMG_4659

3. Dypp terten ned i marengs. Bruk en spatula å lag en glatt overflate. Dypp terten i marengens en gang til, å lag fin topp. Du kan også bruke en sprøytepose. Brenn deretter med brenner( 199 kr på Clas Ohlson), eller på grill i ovnen. Til marengsen får en gylden farge.

IMG_4664

Jeg drysset litt melis over som pynt. Er også fint å pynte med sitronskiver.

IMG_4668

Ha sitronterten i kjøleskapet fram til servering.

IMG_4674

En » fest i munnen» som Pascal sier. Denne må dere lage 🙂 yummy!!

IMG_4676_2

IMG_4687_2

Enjoy,
Love IV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s