Eltefri spelt pizza

God lørdagsmorgen,

Tenkte å dele enda en pizza oppskrift med dere.Etter sist pizza jeg lage eltefritt, har jeg blitt hektet. I går prøvde jeg meg på oppskriften med speltmel. Litt sunnere og smakte supergodt. Jeg toppet min pizza med mine favoritt topping chorizo, spinat, hvitløk og vårløk. Herlige smaker.

Eltefri spelt pizza – 3 porsjonspizzaer.
400 g speltmel
1/2 teskjeer  tørrgjær
2 teskjeer salt
3 dl vann

1. Rør sammen det tørre først.

IMG_2947

2.  Bland deretter inn vannet. Jeg bruker å røe med en slikkepott. Ha plast over bollen og sett til heving i 9-10 timer.

IMG_2949

3. Etter 10 timer, eller mer. Ser pizzadeigen slik ut. Masse bobler, og den er luftig og fin.

IMG_2967

4. Sett inn pizzasteinen på den høyeste temperaturen på din stekeovn. Ha speltmel på et bakepapir, og hell deigen ut av bollen. Deigen er som sagt veldig klissete.. Vend deigen på begge sider i melet, og form den rund. Dette kan du gjøre i luften, strekke den ut. Det er bare å øve seg, jeg merker jeg har fått litt bedre teknikk siden sist gang jeg laget.  Se denne videoen for å lære mer http://www.youtube.com/watch?v=UKI7ssgFvTI.

IMG_2968

5. Når pizzastein er ferdig varmet, ta den ut av ovnen og bre deigen over. Ha over fyllet du ønsker å bruke. Jeg hadde finhakket vårløk, chorizo, spinat, mozzarella og en frisk tomatsaus.

IMG_2966

Denne tomatsausen rørte jeg fort sammen. Jeg hadde 3 store spiseskjeer tomatpure, 1 spiseskjee ketchup, frisk koriander og timian, masse hvitløk, salt og pepper og en dæsj olivenolje.

IMG_2961

Stek på 250 grader i ca. 10 min. 

IMG_2971

Server med en god hvitløksdressing og frisk salat.

IMG_2982

God helg,
IV.

 

 

 

 

3 kommentarer om “Eltefri spelt pizza

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s