Eltefri pizza med blåmuggost

Hei alle sammen,

Da er 17 mai over for denne gang. Hurra for det! neida, men jeg har hatt en av de travleste ukene på lenge. To dager med 12 timers jobb på rad, for å få alle kaker og annet klart til 17 mai. Selve dagen begynte jeg 06:00 på jobb! Det var en fin, men hektisk dag. Jeg hadde dekorert hatten min, og koste meg på jobb tross det var nasjonaldagen. 🙂 Hadde egentlig planer om å bake masse denne uken, men det ble med tanken. Nå venter rolige tider, så da blir det mer bakst fra meg.

IMG_2757

I går laget jeg eltefri pizza, noe jeg hadde gledet meg til å prøve ut. Jeg har tidligere laget eltefritt brød, så er ikke helt ukjent med prossesen, men nå er jeg frelst. Hvor herlig er det ikke å smelle sammen verdens enkleste pizzadeig kvelden før, og bake ut når du kommer hjem fra jobb neste dag? Jeg har lenge prøvd å få den perfekte pizzadeig, og dette er the perfect one! Jeg har også prøvd meg på ny ost på pizzaen, nemlig blåmuggost fra castello. Det smakte også supergodt, skal prøve flere varianter neste gang. Det er også bra å investere i en pizzadeig, det gjør deigen mye mer crispy. Jeg vet at traktøren selger pizzasteiner for rundt 200 kr. Løp å kjøp!

Pizzadeig 3 porsjonspizzaer:
5 dl hvetemel
1/2 ts tørrgjær
2 ts salt
3.5 dl vann

1. Rør sammen det tørre først. Bland deretter inn vannet. Ha plast over bollen og sett til heving i 9-10 timer.
2. Sett inn pizzasteinen på den høyeste temperaturen på din stekeovn. Pizzadeigen skal være klissete når du tar ut deigen. Ha mel på en pizzaspade, eller bakepapir. Vend deigen på begge sider i melet, og form den rund. Se denne videoen for å lære mer http://www.youtube.com/watch?v=UKI7ssgFvTI.

3. Legg pizzadeigen på den glovarme steinovsplaten. Ha over fyll, og stek i ca. 10 min( kommer an på hvor stor størrelse du har på din pizza). Jeg fylte min pizza med strimlet kyllinfilet, bacon, frisk timian, pizzasaus og blåmuggost.

Enkel tomatsaus:
1 løk finhakket
4 fedd revet hvitløk
1 bokser hermetisk tomat
1 boks tomatpure
en god neve timian/basilikum
smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjørte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint presse det gjennom en sil. Da blir det klumpfritt!

IMG_2794

Server med urtedressing og frisk salat.

IMG_2795

Håper det smaker,
IV.

2 kommentarer om “Eltefri pizza med blåmuggost

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s