Minipirog/paier med deilig grønt fyll.

Godt nyttår fine lesere,

Tenk at nå er vi inne i 2013!! Hurra 🙂 Jeg gleder meg til et nytt og spennede år. 2012 har vært en fint år med både opp og nedturer. Nå er jeg lei av julemat og kaker og andre søtsaker. Er vel ikke den eneste tenker jeg? Framover nå har jeg tenkt å dele mange sunne og gode oppskrifter med dere. Sunne og gode middagsretter, og annen snacks. I helgene har jeg tenkt å dele søte oppskrifter, som kaker, cookies og annet godt. Høres det bra ut? 🙂 Jeg er iallefall klar for et enda sprekere år, med masse energi. Gleder meg til å komme tilbake til treningsrutine mine.

Nok om det, igår hadde vi tapas på nyttårsmenyen, og deilig pansjonsfruktostekake til dessert. Mums 🙂 skal dele denne enkle og gode mini pai oppskriften med dere. Disse passer perfekt til tapas, eller som en forrett. Jeg kjøpte pai utstikkeren min i Israel i sommer. Tror de selger lignende i kjøkkenbutikker i Norge.

Mini paier ca. 10 stk:
2 plater ferdigkjøpt butterdeig
1 purreløk finhakket
1 liten kinesisk hvitløk finhakket
3 spiseskjeer pesto
1 pakke bacon a 100 gram.
Frisk timian, eller andre urter.

1. Begynn med å legge butterdeigplatene på benken, slik at de tiner(de tiner fort).
2. Stek bacon i pannen, og tilsett det sammen med finhakket purreløk og hvitløk. Tilsett deretter pesto og frisk timian. Bland alt sammen i en liten bolle.
3. Skjelv ut butterdeigen, ha i litt mel i underlaget når du skjevler. Bruk en paiform, og trykk ut rundinger. Ha fyll på, og brett sammen.

IMG_1361

Har du ikke en paiform. Kan du bruke en rund bolle og stikke ut rundinger med. Ha fyll i mindten og brette over slik som gjort på bilde. Press ned kantene med fingrene slik at fyllet ikke renner ut.
Pensl paiene med egg og stek på 200 grader til de er gyldne – ca.10-15 min.

IMG_1362

Pynt med frisk timian. Disse er supergode 🙂

IMG_1375

Håper alle hadde en flott feiring igår!?
LOVE IV.

IMG_1394

3 kommentarer om “Minipirog/paier med deilig grønt fyll.

  1. Nam! Det så fantastisk godt ut! Gleder meg til å treffe deg i Oslo og smake på alt du lager. Du er så flink!

  2. Hei, jeg har tenkt å prøve å bake oreo cupcakene og lurer på noe. Er det veldig viktig å hvit konditor farge i frostingen? Blir det ellers veldig stygt? Hvilken farge får det sånn ca. hvis man ikke bruker farge? I så fall, blir det fint å ha noen andre farger i? (blå, rød, rosa, grønn, lime, gul,oransje)

    1. Hei Katja 🙂 Nei det er ikke så viktig, du kan gjerne bruke andre farger. Jeg bruker å ha den hvite fargen(fåes kjøpt på kitchen, cacas, wilton) for å få en ekstra hvit farge. Det går helt fint å lage uten også 🙂 Bruk gjerne andre farger som gul, lime, orange ect 🙂 lykke til!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s