Sitronfromasj

Hei alle sammen,

Da var julaften over for denne gang. Jeg var tilbake på jobb allerede 2.juledag.Har hatt en superkoselig feiring sammen med familien min. Nå som jeg har blitt eldre er det maten jeg gleder meg mest til, og felleskapet med familien såklart 🙂 Skal ikke lyge å si at jeg ikke blir glad for gaver heller.  I år var det jeg som skulle få lov å lage juledesserten. Jeg valgte å lage sitronfromasj. I min familie har vi ikke den tradisjonelle ris/multekremen til dessert. Denne sitronfromasjen, er utrolig frisk og syrlig. Det er ekstra godt med noe lett og syrlig, etter en heavy dinner. Kanskje noe å lage til nyttårs desserten? 🙂

Sitronfromasj til 10 glass:
7 gelantinplater
9 spiseskjeer sukker
3 egg
2 sitroner(saft og skall av)
5 spiseskjeer revet sitronskall
6 dl kremfløte
0.5 dl vann

1. Legg gelantinplatene i vann.
2. Pisk eggedosis av eggene og 6 spiseskjeer sukker.
3. Press saften ut av sitronene, og riv av skallet. Bland sitronsaften, skallet sammen med 3 spiseskjeer sukker.
4. Etter ca.10 min er gelantinplatene myke, press ut vannet. Ha gelantinplatene i en kjele, blandet med 0.5 dl vann. Smelt dette på svak varme. Bland det deretter sammen med sitronsaften.
5. Pisk kremfløten til luftig krem.Ha deretter i sitronsaften og eggedosisen. Rør alt godt og forsiktig sammen med en slikkepott.
6. Fordel røren i glassene, og sett i kjøleskapet til det har stivnet.

Denne desserten er perfekt å gjøre dagen før du skal ha gjester. Slipper du å stresse med både middag og dessert på en dag.

Jeg dekorerte sitronfromasjen med krem og sitronskiver. Toppet med revet sjokolade. Enkelt og smakfult. Sitronskivene laget jeg ved å skjære tynne sitronskiver. Koke opp sukkerlage(50/50 av vann og sukker – 2 dl av hver) ha sitronskivene i den allerede kokte opp sukkerlaken i ca. 5 min. Tørk på veldig svak varme, typ 50 grader. Pensle dem deretter med eggehvite og dypp i sukker. La dem stivne.

IMG_1273

Ha en strålende kveld!
Love IV.

IMG_1296

4 kommentarer om “Sitronfromasj

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s