Oreo Osteiskake

God helg til dere,

Helgen begynner ikke før dagens treningsøkt er unnagjort for min del. Tenkte å tipse dere om en veldig god iskake før jeg legger ut på bakkeløp. Dette er en oppskrift jeg har fått av min storesøster Maria, og er veldig enkel å lage. I den originale oppskriften brukers det bixit/digestive kjeks til bunn, men jeg byttet ut det med oreo kjeks siden jeg syns det smaker mye bedre. Denne oppskriften er for en stor iskake (vanlig rund bakeform), men jeg fordelte røren i muffinsformer slik at jeg kunne lage små dessertkaker i stede. Supert å fryse ned om du får noen til overs,og ta opp om det skulle komme uventede gjester på besøk:)

Oreo Osteiskake:
3 egg
2 dl sukker
2.5 dl kremfløte
200 g philadelphiaost
ca. 1 pakke oreo kjeks (eller 15 bixit/digestive kjeks)
3-4 ss smeltet smør
200 g chocolatechips/daimkuler  (her kan du også bruke nonstop, hakket sjokolade etc)

1.  Smelt smøret og knus oreo kjeksene i små biter. Jeg pleier å legge dem i en tykk plastpose, og knuse dem med en kjevle.
2. Trykk røren ut med en skje i ønsket bakeform.
3. Pisk eggeplommer og sukker sammen.
4. Pisk kremfløten, og tilsett deretter kremosten.
5. Stivpisk eggehviten, og vend den inn med resten av indegriensene.
6. Fordel røren i formen, og legg i frysen frem til servering. (Bør tas opp ca.10 min før servering slik at den tiner litt)

Jeg pyntet mini iskaken min med mini oreos og sjokoladesaus. mmmm!
Klem til alle.

5 kommentarer om “Oreo Osteiskake

  1. Nam! Den så god ut! Tenke jeg skulle stikke innom bloggen din siden du ga meg en kommentar – tror nok jeg må stikke oftere innom for tips altså 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s