Hummus ala Victoria

Hei dere.

Tenkte jeg skulle tipse dere om et pålegg jeg lagde til kveldsmat igår, nemlig hummus. Dette er ikke bare sunt og godt, men også veldig enkelt og raskt å lage.  For de som ikke vet hva hummus er så er det en kremet pure av kikerter som brukes som dip, tilbehør til tapas, smøreost på brød og så videre.  Jeg kjenner til dette fra når jeg bodde i Israel når jeg var liten, men begynte aldri å like det før jeg ble litt eldre. Nå derimot, syns jeg det er veldig godt. I går serverte jeg min hjemmelaget hummus på grovt surdeigsbrød som jeg hadde tatt med hjem fra jobb.  Pyntet med litt tomat og ruccola på toppen- super yum! Det er ekstra godt å bruke hummusen som en smøreost med kjøttpålegg over i en sandwich, eller i pitabrød sammen med grønnsaker og falafel.

Dette trenger du:
1 boks kikerter (fåes kjøpt i alle matbutikker)
1-2 fedd hvitløk (prøv deg frem)
0.5 dl olje
salt og pepper etter behov

1. Mos kikertene sammen med resten av ingrediensene i en blender eller med stavmikser til du får en kremet konsistens
2. Tilsett ønsket behov av krydder (lurt å smake underveis)
3. Oppbevar hummusen i en tett boks (syltetøyglass o.l)  i kjøleskapet
Lykke til! Iløpet av helgen kommer det  herlig pizza og oreo cheesecake oppskrift.  Stay tuned.

4 kommentarer om “Hummus ala Victoria

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s