Cupcake day

Hei dere
Takk til alle som har linket meg, og vært innom min blogg.

I dag har jeg hatt besøk av en god venninne av meg, Miriam. Hun studerer fotografi, og jeg har i den anledning bakt masse cupcakes som hun har brukt til en fotooppgave hun har på skolen. Det var veldig kjekt, og jeg håper det ble bra bilder. Kommer derfor mange bra oppskrifter ut på bloggen i nærmeste fremtid.

Laget blant annet vaniljecupcakes som jeg skal friste dere med i dag. Jeg bruker en basic oppskrift og denne bruker jeg som regel på alle cupcakene jeg lager. Det er en veldig grei basisoppskrift å bruke når du vil eksperimentere for å lage nye typer cupcakes.

Basic vanillacupcakes: ca.12 stk

100 g smør
1.5 dl sukker
2 store egg
1 ss vaniljeessens (fåes kjøpt på meny/cacas/kakebutikk)
1 ts bakepulver
1.5 dl hmelk eller fløte
150 g chocolate chips (kan sløyfes)
3 dl mel

1. Sett ovnen på 200 grader
2. Pisk smør og sukker sammen til røren blir lett og fluffy
3. Tilsett et egg om gangen, pisk godt mellom hver gang (bruk slikkepott i kantene av bollen, slik at all røren blir pisket skikkelig)
4. Tilsett vaniljeessens
5. Sikt bakepulver og mel inn i røren
6. Tilsett melk/fløte og pisk videre
7. Tilsett chocolate chips, rør forsiktig videre med en slikkepott
8. Fordel røren med en iskremskje, en scoop i hver form
9. Stek i ovnen 12-16 min, avkjøl videre på rist

I dag pyntet jeg cupcaksene mine med en god vaniljefrosting laget av hvit sjokolade og naturell kremost. Jeg lager alltid frostingen min med hvit sjokolade- syns det smaker best, og frostingen får en fin glød.

Vanillafrosting:

150 g smør
150g hvit sjokolade(varmes i vannbad,eller mikro)
4-5 dl melis
1 skvett melk(etter behov)
3 spiseskjeer  philadelphia ost
valgfri wilton konditorfarge

Pisk først smør, melis og kremosten sammen, tilsett deretter den avkjølte hvite sjokoladen,sammen med wilton konditorfarge.Videre tilsetter du melken etter behov. Frostingen skal være myk og luftig. Det gjelder å prøve seg fram på hvor mye melis og melk en skal ha, jo lengre du pisker jo luftigere blir røren. Jeg pleier å sette frostingen i kjøleskapet i 5-10 min så den får avkjølt seg før jeg begynner å pynte cupcakesene.

Pynt med perler, eller annen kakepynt.

Lykke til!
Ingrid Victoria

4 kommentarer om “Cupcake day

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s