Kanelfletter

Fersk gjærbakst er noe av det beste jeg vet om. Hvem elsker vel ikke boller med kanel og sukker? Disse flettene faller i smak hos alle! Bollene egner seg godt til frysing. Perfekt å ha på lur om du får gjester eller ikke har tid til å bake.

IMG_0881

Oppskrift ca. 20 kanelfletter:
1 kg hvetemel + mel til utbaking
3 ts havsalt
4 ts malt kardemomme
2 dl sukker
50 g fersk gjær
1 egg
6 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
150 g smør, romtemperert og i biter
Malt kanel, sukker og mykt smør til fyll
Egg til pensling

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og smuldre gjæren i en bolle. Tilsett egget og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet med eltekrok
2. Tilsett lunken melk i en tynn strålen mens maskinen går på lav hastighet. Øk hastigheten etterhvert som all melken er tilsatt. La den elte i 10 min før du tilsetter smøret
3. Tilsett smøret i terninger. Det skal være romtemperet. Jeg bruke å sette ut mitt smør dagen før. La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig
4. Ha plast over bollen, og la den heve i ca. 90 minutter til dobbel størrelse. Veldig viktig å la deigen heve godt. Ta deg en løpetur imellomtiden;)
6. Kjevl deigen ut til en stor rektangel, ca 1.5 cm tykk. Ha på godt med mykt smør, kanel og sukker på deigen. Brett deigen over på langs.
7. Bruk et pizzahjul/skarp kniv og kutt 3-4 cm lange strimler. Kutt deretter denne strimlen i tre, stopp rett før toppen. Flett deretter som om du fletter en hårflette.

IMG_0867

8. La flette etterheve i 30-60 på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle. Pensle med egg før steking. Strø over perlesukker. Stek på 200 grader i 7-8 min. De skal være gylden.

IMG_0884

Avkjøl på rist. Server lunken med en god kopp kaffe.

IMG_0880

Om du ikke vil lage fletter, er kanelsnurrer et annet godt alternativ. All gjærbakst med kanel og sukker er godt.

IMG_0877

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s