Verdens beste kanelsnurrer

Dette er min absolutte favoritt gjærdeig.Da jeg hadde friår etter vidergående. Jobbet jeg på Åpent bakeri damplassen her i Oslo. Verdens beste bakeri!  De har de deiligste brød og bakevarer. Det er derfor i dag at jeg bruker deres oppskrift på kanelsnurrer. Bollene blir utrolig luftig og gode. Følg hevetiden og etterheving på bollene. Da får du store og luftige kanelboller 🙂

Som Øyvind sa på Hele Norge baker. Det er vranglære å  løse opp gjær i væske når deigen skal eltes lenge med maskin. Det er fordi det oppstår så mye varme på grunn av friksjon ved elting, at deigen blir varm nok av seg selv. Derfor bland alltid gjæren med det tørre, og ha så i væske. Dagens baketips.

Oppskrift ca. 20 store kanelsnurrer:
1 kg hvetemel + til utbaking
3 ts havsalt
4 ts malt kardemomme
2 dl sukker
50 g fersk gjær
1 egg
6 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
150 g smør, romtemperert og i biter
Malt kanel, sukker og mykt smør til fyll
Egg til pensling
Svenskt perlesukker(kan sløyves)

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjær(smuldre med hendene) i en bolle. Tilsett egget og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet med eltekrok.
2. Tilsett den lunkende melken i en tynn stråle, mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er tilsatt, øk hastigheten. La den elte i 10 min, før du tilsetter smøret.
3. Tilsett smøret i terninger. Det skal være romtemperet. Jeg bruke å sette ut mitt smør dagen før. La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig.
4. Ha plast over bollen, og la den heve i ca.90 minutter.

5. Ferdig hevet luftig bolledeig.Veldig viktig å la deigen heve godt. Ta deg en løpetur imellomtiden.

IMG_3070_2

Ha deigen ut på en melete bord.

IMG_3075

6. Kjevl deigen ut til en stor rektangel, ca 1.5 cm tykk. Ha på godt med mykt smør, kanel og sukker på deigen. Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag på langs.

IMG_3076_2

7. Skjær deigen i strimler ca. 3-4 cm i bredden.

IMG_3080_2

8. Tvin strimlene og lag knuter. La dem etterheve i 30- 60 minutter.

IMG_3082_2

9. Pensle med egg og strø over perlesukker før steking. Stek på 200 grader i 10-15 min. De skal være gyldene på toppen.

IMG_3145_2

Nystekte herligheter. Lukter såå godt i huset.

IMG_3162 IMG_3148

Server med kaffe, eller iskald melk. Min favoritt.

IMG_3184

Jeg pakket disse kanelsnurrene med til en vennine. En fin kakeboks, litt cellofan og fint bånd. Har du fin gave å glede en god venn med. Ingenting som slår nystekte boller og kaffe 🙂 Gled en venn!

IMG_3223_2 IMG_3230

God onsdag fine lesere,
Love  Victoria.

6 kommentarer om “Verdens beste kanelsnurrer

  1. Hei😄 Kjempefin blogg! Skal det være 3 ts salt i deigen? Det høres mye ut…? Bruker som regel bare 1 ts til vanlig når jeg baker boller, men syntes din oppskrift så herlig god ut!

    F

    1. Hei 🙂 tusen takk så hyggelig. Ja det stemmer, vet det hørtes litt mye ut, men bollene smaker ikke salt. Masse lykke til 🙂 Tusen takk for at du stikker innom bloggen min.
      Hilsen Victoria.

  2. Disse er virkelig verdens beste kanelsnurrer! Laget de i dag og dette er de beste bollene eg noen gang har laget 🙂 Byttet hvetemelet med spelt og av melk brukte eg soya- og havremelk, og lagde skillingsboller. Denne oppskriften skal eg spare på, for det er nok kun denne eg kommer til å bruke fremover! Takk for at du deler 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s