Smuldrepai med epler

Hei alle sammen,

Da er jeg endelig hjemme brun og fin etter en fem ukers lang ferie i varmen. Jeg har hatt det kjempefint i Israel sammen med familien. Det var trist å reise fra mamma og pappa, men vi ses jo til jul. Kommer til å skrive et eget innlegg fra Israel, sammen med en supergod oppskrift på hummus og falafelboller. Mums! Jeg skal innrømme at jeg var lykkelig når jeg pustet inn norsk luft da jeg ankom Gardemoen, friskt og herlig. I dag er jo det offesielt høst, min absolutte favoritt årstid!!  Masse god mat, supper, seine kvelder med varm sjokolade og telys, den deilige luften og fine været. Åh som jeg gleder meg! Jeg har storkost meg på ferie og har ladet batteriene til en herlig og travel høst.

I dag har jeg vært i hagen å plukket deilige epler. Kommer en del oppskrifter framover med epler, det er jo så godt. Dagens oppskrift er en herlig smuldrepai med epler. En superenkel dessert, som er perfekt å server som søndagsdessert. Toppet med en kule vaniljeiskrem blir den komplett. Nam!

Oppskrift til 6 minipaier eller 1 stor:

8 -10 små epler/ 5 store . Mine som kom fra hagen var ikke så store. 
200 gram kaldt smør i terninger
100 gram hvetemel
100 gram havregryn
50 gram sukker
1- 2 spiseskjeer kanel
1 neve mandelflakk

Jeg plukket eplene mine fra hagen 🙂 har du ikke epletre, kan du kjøpe eller spørre en nabo.

IMG_6455

Norsk glede!

IMG_6460

1. Blad havregryn, mel og sukker i en bolle.

IMG_6467

Tilsett kalde smørterninger, og smuldre sammen med hendene. Det skal bli store og småbiter.

IMG_6471

Jeg anbefaler å bruke meierismør. Jeg hadde ikke det i dag, så det ble melange, som gjør at deigen blir litt mykere.

IMG_6472

2. Vask, skrell og skjær eplene i terninger.

IMG_6476

Blad sammen med 1-2 spiseskjeer med kanel og 2 spiseskjeer sukker.

IMG_6486 IMG_6491

3. Legg eplebåtene på bunnen av formen. Eplebåtene krymper i ovenen, så gjør ikke noe om det topper over formen.

IMG_6500

Ha over rikelig med deig og dryss over mandelflak.

IMG_6504

3. Stek på 200 grader i 20-25 min. Toppen skal være gylden.

IMG_6505

Lover en herlig eplelukt i huset, når de kommer fra ovnen 🙂

IMG_6561 IMG_6563
Server lunken med en kule vaniljeiskrem eller krem.

IMG_6598

IMG_6609

Min form ble skrapt, supergodt 🙂 Bruk gjerne andre bær/frukt du har i hagen. Dette er en fin dessert å smelle sammen om du får uventede gjester.

IMG_6599

Ønsker alle en fin 1. September og Høst 🙂
IV.

En kommentar om “Smuldrepai med epler

  1. Reblogged this on Food By Victoria and commented:

    Jeg har ligget hjemme med spysyken i helgen, dermed har det ikke blitt noe av den planlagte bakingen på meg. Tenkte heller å dele denne gode smuldrepaien med dere i stedenfor. En deilig søndagsdessert, som er enkel å lage 🙂 Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s