Eltefritt foccacia med frisk rosmarin

Å bake eltefritt har har blitt min nye favoritt bakemetode. Jeg skal ærlig innrømme at gjærbakts ikke er min favoritt, når det kommer til baking. Etter jeg fikk øyne opp for denne metoden, har alt blitt mye gøyere. Deigen lager jeg kvelden før jeg skal legge meg, tar typ 2 min røre sammen. Deigen skal heve i 12-18 timer, så neste dag kan du bake supergod foccacia til lunsj eller middag 🙂

Eltefritt foccacia til en liten langpanne(22×32):
400 gram hvetemel
1. 1/2 teskjee havsalt/vanlig salt
1/2 tørrgjær
3.6 dl vann
Maldonsalt, frisk rosmarin og god olivenolje.

1. Før du legger deg. Bland sammen hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle.

IMG_4997

2. Tilsett vann, og bland sammen.

IMG_5000

Jeg bruker en slikkepott.

IMG_5002

3. Ha plast over, og la det heve i 12-18 timer.

IMG_5004

4. Når deigen er ferdig hevet, ser den slik ut. Fult av små luftbobler. Sett stekeovnen på 240 grader, og sett inn formen samtidig.

IMG_5009

Rør lett med en slikkepott.

IMG_5010

5. Når ovnen er ferdig varmet. Ta ut den varme langpanne, og ha i olivenolje i bunnen. Hell over deigen, og bre den utover. Du kan gjerne ha litt mel på fingrene, og dra den utover til kantene. Pass på så du ikke brenner deg.

IMG_5020

6. Ha godt med olivenolje over, maldonsalt og frisk timian. Kiwi har denne uken alle urter for 15 kr. Halvpris,løp å kjøp!

IMG_5028

7. Stek på 240 grader i ca. 20 min. Foccaiaen skal være gylden.

IMG_5029

Ferdigstekt, og det lukter himmelsk.

IMG_5037

Avkjøl foccacia på rist.

IMG_5041

Skjær opp i biter, og nyt sammen med spekemat, frisk salat eller pesto/aioli. Supergodt! Skal du ha mange på besøk, vil jeg anbefale å doble oppskriften og bruke en større form. Det er også godt å ha på oliven eller soltørkede tomater.

IMG_5060

Enjoy,
IV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s