Pizza med timian

God kveld fine lesere,

Jeg elsker helgefølelsen. Gjør ikke dere? Jeg bruker alltid å handle inn til helgen fredag/lørdag. Da kjøper jeg inn ekstra god mat og drikke, og lager masse god mat. Det beste 🙂  Jeg bruker å spise meget sunt  og trene i ukedagene. Heller bruke helgen til å skeie ut.

I dag laget jeg pizzadeig tilsatt med min favoritt urte timian. Ble utrolig smakfult. Jeg bruker å tilsette rømme, fetaost, urter, hvitløksolje alt hva jeg har hjemme. Det gir ekstra smak og fyldighet. Prøv noe nytt i din pizzadeig 🙂

Oppskrift pizzadeig: 1 stor eller 2 små.
3-4 dl hvetemel
2 dl vann
25 g pizzagjær (fra idun)
3 ss god olivenolje
1 ts salt
1 god neve fersk timian

1. Rør gjær og lunket vann sammen
2. Tilsett mel (om røren er klissete må du tilsette litt ekstra)
3. Tilsett olje og salt og timian.
4. Elt deigen for hånd på hardt underlag i ca.10-15 min. Jeg bruker å slå deigen mot bordflaten, for å få ut all luft før heving.

IMG_2610

5. Hev deigen til dobbel størrelse.

IMG_2613

Enkel tomatsaus:
1 løk finhakket
4 fedd revet hvitløk
1 bokser hermetisk tomat
1 boks tomatpure
en god neve timian/basilikum
smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjørte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint røe det for hånd, bare pass på å finhakk skikkelig.

Jeg bakte denne pizzaen på steinovnsplate. Har du en steinovnsplate, pass på å legge den inn kald ovn, slik at det blir skikkelig oppvarmet. Kjevl pizzadeigen tynn. Ta ut steinovsplaten, og legg deigen på den. Legg deretter på fyllet. I dag brukte jeg karbonadekjøttdeig krydret med litt tacokrydder. Revet jarlsberg, skivet tomat og løk. En pizza som faller i smak hos store og små. Alle liker jo tacokjøtt 🙂

IMG_2616

Stek på 250 grader i 10-15 min. Det kommer selvsagt an på størrelse, hvor lang tid.

IMG_2619

Server sammen med en frisk salat og urte/hvitløksdresssing. Garantert suksses!

IMG_2620

Prøve denne til lørdagskvelden? Legg gjerne igjen en kommentar 🙂
IV.

2 kommentarer om “Pizza med timian

  1. Denne pizzaen skal jeg prøve å lage – så fantastisk god ut!! Ps jeg er gammel klassevenninne m din mor :), heldig hun er som har fått en kokkelerende datter.
    Lykke til videre! 🙂 Hilsen Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s