Aubergine Dip

Hei dere.

Igår laget jeg aubergine-dip, sammen med en mini kyllingsalat til middag. Jeg synes det er spennende å lage egen dipp som man kan ha som pålegg til brød, eller som tilbehør til grønnskaker. Veldig godt! Etter jobb idag, dro jeg på Grønnland frukt og grønnsakshandel for å kjøpte aubergine, salat og frisk frukt. Denne butikken har nesten halv pris på all frukt og grønt i forhold til de vanlie norske daglivarekjedene. Dessuten har de et mye større utvalg. Her finner du masse spennende frukt og grønnsaker! Jeg synes det er morsomt og gå på et «internasjonalt» marked!

Augbergine dipp:
1 Aubergine
50 g Pinkjerner
3 Spiseskjeer extra vergin olive oil
1-2 Fedd hvitløk
Salt og pepper ettter behov.


1. Del auberginen i 2 på langs, og pensle den med olje. Stek den i ovnen på 200 grader, med skallet opp i ca.15-20 min til den føles mør.
2. Rist pinnekjernene lett i ovnen.
3. Ta ut alt innholdet og miks i stavmikser, eller blend sammen med pinnekjerner, olje og presset hvitløk.
4. Smak til med olje, salt og pepper.

Serverte dippen på fransk landbrød eller noe tilsvarende brød du liker godt, sammen med f.eks. en enkel kyllingsalt. Dette er supergodt og frisk. Oppbevare dippen på glass i kjøleskapet, og bruk den som dressing på sandwich, eller som tilbehør til tapas.

Denne brune ildfaste formen kjøpte jeg i Italia. Slike er kjempe fine å bruke, dersom man vil lage en liten salat til en forrett, eller som tilbehør til middag. Formen passer perfekt til å lage pai i også.

Ha en fin mandag videre.
Hug Victoria.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s