Hjemmelaget timian og hvitløkssmør

Jeg elsker reker på fersk loff . Jeg hadde venninen min på reker og da laget jeg dette gode smøret. Det tar seg ut på bordet og det smaker selvfølgelig supergodt. Jeg har en del hvitløk i. Om du elsker hvitløk tilsett mer, om ikke ta 1-2 fedd mindre. Jeg var litt vimsete på butikken, så glemte å kjøpe fersk timian. Heldigvis hadde jeg tørket hjemme. Tilsett andre urter også, som dill, koriander, gressløk ect.

Sommern er høysesong for reker, imponer gjestene med eget smør. Tenkte også å gi et lite reke tips. Jeg bruker å kjøpe frossene reker. Ha dem i kjele med iskaldt vann, litt salt og sukker. Etter 45 min er de nesten tint. Hell av vannet og la rekene renne av på avispapir. Smaker som ferske, om ikke bedre 🙂

Oppskrift timian og hvitløksmør: 1 rull
200 gram mykt meierismør
3 fedd hvitløk
1 neve fersk timian( kun bladene)
Litt salt og pepper

1. Ha alt i en bolle og pisk mykt. Jeg river hvitløken på et rivjern.

IMG_5598_2

2. Ha smøret i plastfolie og rull til en pølse.

IMG_5600_2

Dette er også en fin vertinnegave å gi bort. Bruk da cellofan og et fint bånd.

IMG_5602_2

Enkelt og elegant. Veldig fint på bordet. Er ikke mer enn det som skal til.

IMG_5622

IMG_5626_2

Smøret passer til alt. Enten det er en god biff eller toast til frokost.

IMG_5630 IMG_5651_2

God lørdag,
IV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s